De film


De film Lina wordt gemaakt in een leer-werktraject.
Met dit leer-werktraject waarin mensen met en zonder beperking samen werken draagt stichting CRIO met hulp en ondersteuning van fondsen bedrijven en instellingen bij aan een betere integratie en participatie van de gehandicapte medemens in de maatschappij.

Het bijzondere van het project Lina is te vinden in het feit dat voor zover de stichting kan nagaan nooit eerder een dergelijk leer-werktraject is opgezet waarin mensen met en zonder beperking, professionals en amateurs samen werken (leren) tijdens de realisatie van de film.

De bedoeling van het project is:

  • Een speelfilm maken waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking samen werken, leren en acteren.
  • Mogelijkheden creëren voor hen binnen de doelgroep die interesse hebben in taken en of werkzaamheden die voorkomen bij de productie van een film.
  • Het samenwerken stimuleren van begeleiders en pupillen,amateurs en professionals in een uniek project.
  • Het in beeld brengen van een aantal maatschappelijke problemen.
  • In het project worden de professionele begeleiders ondersteund door o.a studenten uit opleidingen en vrijwilligers
  • De speelfilm LINA is een informatieve / educatieve speelfilm. Door mogelijkheden die zij na vertoning in discussies en of workshops biedt is het een maatschappij kritische film te noemen.

De film gaat naast de integratie en participatieproblematiek ook over de problematische opvoedingssituatie in een gezin na een scheiding, alcohol- en druggebruik, de gevaren van internet en de maatschappelijke gevaren en problemen voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar.

Dit geldt zeker ook voor jongeren met een beperking.

 

 

Bij het realiseren van projecten, film-, video, podium- en theaterproducties van stichting crio, is hulp en financiële steun van groot belang. Wij zijn daarom dankbaar voor elke bijdrage. Stichting Crio  – NL 55 RABO 0136 7417 11